Ahlstrom-Munksjös senaste förpackningstejp i MasterTape Pack-serien är extra ”grön” med ett biobaserat innehåll på mer än 85 procent. (Bild Ahlstrom-Munksjö)

Den ”gröna” packtejpen ett förnybart alternativ till plast

16 mars, 2022ANNONS

Svensk-finska förpackningsföretaget Ahlstrom-Munksjö lanserar förpackningstejpen MasterTape™ Pack Green, som ett alternativ till konventionella plastbaserade självhäftande förpackningstejper.

Den nya tejpen, som ingår i företagets serie av fiberbaserade förpackningstejper under varumärket MasterTape™ Pack (Läs HÄR), finns i flera varianter och ytvikter och med tejpunderlag, som är kompatibla med olika limsystem. Utbudet kan också helt anpassas utifrån kundens önskemål.

Ahlstrom-Munksjö skriver i ett pressmeddelande att MasterTape™ Pack Green erbjuder ett alternativ till plasttejplösningar. Tejpen är tillverkad FSC-certifierad trämassa och är ett förnybart alternativ med ett biobaserat innehåll på mer än 85 procent. Tejpen är återvinningsbar enligt EN13430 och i linje med Ahlstrom-Munksjös kampanj ”From Plastic to Purpose”, som syftar till att öka medvetenheten om möjligheterna med fiberbaserade lösningar som ett förnybart alternativ till plast.

”Vi vill fortsätta att öka medvetenheten om möjligheterna med fiberbaserade lösningar som ett förnybart alternativ till plast. Vi uppmuntrar globala industriintressenter att överväga fiber- och pappersbaserade alternativ för tillämpningar som idag använder plast och andra icke-förnybara material. MasterTape™ Pack Green är den senaste innovationen i vårt utbud av hållbara tejpunderlag”, säger Sebastien Ferrari, affärsutvecklingschef, Packaging Tape hos Ahlstrom-Munksjö.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!