SoapBottle tillverkas i ett flertal färger och i olika rektangulära former. De rymmer 100 ml flytande tvål, men kan även användas för andra flytande hygienprodukter som hårschampo, balsam, etc. (Pressbild Soapbottle)

Den unika tvålförpackningen som är tillverkad av – tvål!

13 april, 2021ANNONS

Kan man tillverka en tvålförpackning av – tvål? Tyska designern Jonna Breitenhuber hade en idé att det kunde göras och nu är hennes SoapBottle en realitet och väcker stor uppmärksamhet!

Den unika tvålförpackningen är helt tillverkade av naturliga ingredienser, skriver Project Soapbottle, i ett pressmeddelande. SoapBottle-förpackningen innehåller 100 milliliter av flytande tvål och själva ”flaskan” är tillverkad av en specialutvecklad fast tvål, innehållande bland annat organiska ingredienser, oljor och natriumhydroxid.

Det unika med SoapBottle är, att när den flytande tvålen i flaskan är förbrukad, kan själva förpackningen/flaskan användas som en konventionell fast tvål!

SoapBottle-förpackningen öppnas genom att man skär av ett markerat hörn i flaskan topp – därefter kan man hälla ut det flytande innehållet. Till SoapBottle hör också en specialutvecklad metallklämma, som fästs runt flaskans topp och fungerar som en öppnings- och stängningsanordning. Klämman kan lätt tas bort och återanvändas på flera SoapBottle-flaskor och när klämman förlorar i funktion återvinns den enkelt som metallförpackning.

SoapBottle-flaskan är också försedda med ett genomgående hål, som gör att användaren kan trä igenom ett snöre eller band och hänga upp flaskan vid handfatet eller duschen. Hålet fungerar också som fästpunkter för den medföljande metallclipsen.

Designern Jonna Breitenhuber är född 1992 och verkar som produkt- och processdesigner med bas i Berlin. Hon studerade industridesign vid OTH Regensburg och avslutade sin magisterexamen i produktdesign vid University of Arts i Berlin år 2019.

Jonna Breitenhuber skapade och utvecklade konceptet SoapBottle under sina magisterstudier. Hon ville utveckla plastfria förpackningar för flytande hygienartiklar och började så småningom experimentera med förpackningar av fast tvål.

SoapBottle är fortfarande på konceptstadiet, men har redan väckt stor uppmärksamhet. Bland annat har SoapBottle ingått ett partneravtal med nederländska vatten- och hygienföretaget Marie-Stella-Maris.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!