Estrella plastbantar genom att göra sina chips- och snackpåsar lite kortare. Sammanlagt uppgår påsreduceringen – och plastminskningen – till 430 kilometer på ett år. (Bild Estrella. Bilden är ett montage)

Det är 430 kilometer mindre plast i Estrellas chipspåsar…

22 oktober, 2021ANNONS

Chips- och snacksproducenten Estrella plastbantar genom att göra sina chipspåsar lite kortare. Minskningarna med några centimeter per påse har resulterat i cirka 430 kilometer mindre plast på ett år.

Estrella skriver i ett pressmeddelande att man efter flera omfattande hållbarhetssatsningar – bland annat nej till palmolja samt koldioxidneutral produktion vid sin anläggning i Göteborg – nu också vill lyfta plastfrågan. Plast är ett av de klimatområden, som chips- och snackskonsumenten Estrella tycker är viktigt och en prioriterad fråga i företagets hållbarhetsarbete. Estrella har arbetat en längre tid med att korta ner snackspåsarna, göra dem tunnare och att effektivisera plastanvändningen inom såväl logistiken som i butik.

Genom att korta ner påsarna för att antal produkter har Estrella nu minskat plaståtgången med motsvarande cirka 430 kilometer ett år. Bara minskningen av populära Sourcream & Onions 275-grams påse har reducerat den förpackningens plaståtgång med 81 kilometer på årsbasis…

Estrella skriver att majoriteten av deras snackspåsar även fått tunnare plast och att arbetet med att reducera plast pågår i hela produktionskedjan. Exempelvis har användningen av plastfilm för inplastning av snackspallarna minskat med 36 procent.

Estrella har också antagit Plastinitiativet 2025 med målet att alla plastförpackningar ska gå att återanvända eller återvinna till en ny plastförpackning senast år 2025.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!