Exempel på EPS-produkter från holländska Synbra.

Det blir ingen börsnotering för EPS-bolaget BEWiSynbra AB

27 november, 2018

Den tänkta börsnoteringen av EPS-bolaget BEWiSynbra Group AB, som bildades när norsk-svenska BEWi köpte holländska Synbra, är uppskjuten på grund av osäkra marknadsutsikter!

Det var i början av året, som BEWi Group tillkännagav att man skulle förvärva Synbra Holding B.V., en nederländsk specialist på industriella cellplastlösningar och isoleringssystem. (Läs HÄR).

Fusionen mellan BEWi och Synbra resulterade i bolaget BEWiSynbra Group AB, med säte i Solna, där BEWi har sitt huvudkontor. Intentionerna hos bolagets ledning var också att man nu till hösten skulle gå ut med ett offentlig erbjudande och ansöka om att bolagets skulle noteras på Oslo-börsen. Att man valde Oslo-börsen beror på att BEWi historiskt har haft sin största marknad i Norge, där man förser den omfattande fiskindustrin med transport- och förvaringsförpackningar i cellplast (EPS).

Men nu meddelar alltså BEWiSynbras ledning att man avblåser det offentliga erbjudandet och skjuter upp sin ansökan om notering på Oslo-börsen!

”Aktiemarknaderna har försämrats avsevärt, sedan bolaget meddelade sin avsikt att inleda en börsnotering och att söka notering på Oslo Børs och de nuvarande finansmarknaderna präglas av stor osäkerhet. Baserat på detta har bolaget beslutat att skjuta upp noteringen”, skriver BEWiSynbrai ett pressmeddelande.

—————————————————
Efter fusionen mellan BEWi och Synbra Holding är BEWiSynbra en av de största tillverkarna av expanderbar polystyren (EPS) i Europa. Bolaget har en årlig produktionskapacitet på 185.000 ton EPS-granulat och producerar EPS-produkter inom förpackningar, isolering, mm. till kunder i flera europeiska länder. Koncernen har cirka tusen anställda i sex länder och en omsättning på cirka 4,5 miljarder kronor. BEWiSynbra har sitt registrerade huvudsäte i Solna.

 

 

Kontaktuppgifter

Bewi

Visa sida

Tel 4 799 209 272
Skicka epost

Postboks 94
NO-7501 Stjördal

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!