Styrelsen i BillerudKorsnäs att osäkerheten med anledning av viruspandemin är fortsatt stor och sätter stopp för extra utdelning till aktieägarna.

Det blir ingen extra utdelning till BillerudKorsnäs aktieägare

14 september, 2020ANNONS

Det står nu klart att det inte blir någon extra utdelning till BillerudKorsnäs aktieägare för 2019. Det har bolagets styrelse beslutat.

Den 25 mars i år meddelade BillerudKorsnäs att man drog tillbaka det förslag om en extra utdelning för 2019 om 4:30 kr per aktie, som man tidigare föreslagit inför årets bolagsstämma. Samtidigt meddelades också att styrelsen avsåg att kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma senare under året för att besluta om en extra utdelning ändå skulle utgå, förutsatt att osäkerheten på grund av Corona-pandemin hade minskat och förutsägbarheten på marknaden hade förbättrats.

Vid BillerudKorsnäs ordinarie årsstämma den 5 maj i år beslutades om en ordinarie utdelning till bolagets aktieägare för 2019 om 4:30 per aktie, men förslaget om en extra utdelning på lika mycket sköts på framtiden.

Men nu har styrelsen i BillerudKorsnäs alltså gjort bedömningen att osäkerheten med anledning av viruspandemin är fortsatt stor och att förutsägbarheten på marknaden är fortsatt begränsad. Därför har styrelsen beslutat att inte kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma under 2020 och att följaktligen inte föreslå någon extra utdelning.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!