Kati ter Horst, chef för divisionen Paper inom Stora Enso, lämnar koncernen efter 25 år. (Bild Stora Enso)

Divisionschef hos Stora Enso lämnar koncernen efter 25 år

27 juni, 2022ANNONS

Kati ter Horst, som arbetat inom Stora Enso i 25 år och varit chef för divisionen Paper och medlem i koncernledningen sedan 2014, lämnar sin post den 1 juli för nya karriärutmaningar utanför Stora Enso.

”Som en högt värderad medlem i vår koncernledning har Kati ter Horst varit drivande i Stora Ensos transformation till ett företag för förnybara material. Hon har visat starkt ledarskap och har haft en strategisk nyckelroll i den omfattande omstruktureringen av vår pappersverksamhet. Jag vill uttrycka min uppskattning och tacka Kati för hennes betydande insatser inom Stora Enso, och önska henne stort lycka till i framtiden”, säger Annica Bresky, VD och koncernchef på Stora Enso.

”Jag har haft en fantastisk internationell karriär inom Stora Enso, och är oerhört tacksam för allt jag har lärt mig och möjligheten att få arbeta med fantastiska kollegor. Nu har stunden kommit för mig att lämna och påbörja något nytt”, säger Kati ter Horst.

Seppo Parvi, CFO i Stora Enso, blir tillfördordande chef för Paper vid sidan av sina ordinare uppghifter som finansdirektör. (Bild Stora Enso)

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att koncernens finanschef Seppo Parvi kommer – utöver sina befintliga arbetsuppgifter – att ta över det tillförordnade ansvaret för divisionen Paper.

Stora Enso meddelade i mars i år att företaget har inlett en process för eventuell avyttring av fyra av sina fem produktionsanläggningar för papper. Processen är pågående.

Stora Enso har också inlett en förstudie vid sin produktionsanläggning i Langerbrugge, Belgien, gällande konvertering av en av anläggningens två papperslinjer till produktion av återvunnen wellpappråvara. Förstudien förväntas vara slutförd under första halvåret 2023. Läs mer HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!