SIG Combibloc har lanserat combiblocXSlim – en serie med sju vätskekartongsförpackningar i format från 80 till 180 milliliter.

Dryckeskartongförpackningar med små volymer

11 augusti, 2015ANNONS

På senare år har dryckesförpackningar med volymer under 200 milliliter blivit allt populärare, speciellt i Asien, Sydamerika och Mellanöstern, och den årliga globala tillväxten för småformatsförpackningarna beräknas bli 5,4 procent fram till år 2019.
Nu har schweiziska dryckesförpackningsproducenten SIG Combibloc hakat på trenden och lanserat en serie vätskekartongförpackningar i volymer från 80 till 180 milliliter.

SIG Combiblocs småformatsförpackningar, som går under beteckningen combiblocXSlim, har redan fått ett positivt mottagande på marknaderna i Asien, USA och Afrika och den globala lanseringen fortsätter.

”Globalt har dryckesförpackningar för mindre volymer överlag har haft stor tillväxt i flera år och vätskekartongförpackningar drar nu nytta av den trenden. År 2019 beräknas den globala marknadsandelen för vätskekartongförpackningar, som 2013 var 58,4 procent, ha vuxit till 61,4 procent”, säger Oliver Ihloff, som är produktionsansvarig för combiblocXSlim hos SIG Combibloc.

Den nya serien småformatsförpackningar i vätskekartong från SIG Combibloc finns i volymerna 80, 90, 100, 110, 125, 150 och 180 ml. Företaget skriver i ett pressmeddelande att all sju storlekarna kan fyllas i en och samma fyllmaskin: SIG Combiblocs CFA 1224-36-fyllare, som har en kapacitet av upp till 24.000 förpackningar i timmen.

”Eftersom de sju småformatsförpackningarna har samma bottenstorlek, går byte mellan de olika småformaten snabbt och tar bara några minuter”, säger Oliver Ihloff.

Botten på samtliga sju vätskekartongförpackningar mäter 47 x 32,5 millimeter, vilket ger förpackningarna ett distinkt ”slimmat” utseende.

De små kartongförpackningarna kan användas till ett flertal produkter, allt från mjölk och andra flytande mejeriprodukter till icke-kolsyrade drycker.

Förpackningarna kan förses med förseglade hål för sugrör med diametrarna 6 eller 8 millimeter. Förpackningar med sugrör i den större dimensionen kan användas till krämigare mejeriprodukter, vilka då kan konsumeras direkt ur förpackningen via sugröret.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!