DS Smith Sverige ska nyanställa 20 medarbetare till sin fabrik i småländska Värnamo. (Bild DS Smith Sverige)

DS Smith i Värnamo växer och utökar med 20 nya medarbetare

10 augusti, 2021ANNONS

Förpackningsproducenten DS Smiths svenska verksamhet går på högtryck och nu behöver man nyanställa 20 medarbetare till fabriken i Värnamo.

”Flera faktorer som ligger bakom vår positiva utveckling”, säger VD Thorbjörn Sagerström. (Bild DS Smith Sverige)

”E-handeln har ökat kraftigt samtidigt som efterfrågan är stor inom livsmedelsindustrin. Det har skapat ett självklart sug efter miljövänliga förpackningar. Samtidigt har vårt sätt att hantera pandemin gjort att vi klarat oss lindrigt och hela tiden kunnat producera på ett sätt som matchat en stark efterfrågan”, säger VD Thorbjörn Sagerström i en kommentar till den positiva utvecklingen.

DS Smith Sverige skriver i ett pressmeddelande att ett schema vid anläggningen i Värnamo med produktion dygnet runt fem dagar i veckan inte längre räcker till för att möta en ökande efterfrågan, utan nu måste man även täcka in med arbetsskift under veckohelgerna – en satsning som kräver snabb nyanställning av 20 nya medarbetare.

Enligt VD Thorbjörn Sagerström tittar man brett, när man söker de nya medarbetarna. Bransch- och yrkesvana är givetvis fördelar, men även personer med färska gymnasieerfarenheter kan komma ifråga.

”Inom kort kommer vi även att göra en liknande rekrytering till vår anläggning i Mariestad”, säger Thorbjörn Sagerström.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!