DS Smith och Multivac har gemensamt designat och utvecklat det wellpappbaserade livsmedelståget ECO Bowl. (Bild DS Smith)

DS Smith och Multivac lanserar wellpappbaserat livsmedelstråg

15 juni, 2020ANNONS

Förpackningsbolagen DS Smith och Multivac har gemensamt utvecklat ECO Bowl – ett wellpappbaserat tråg för livsmedel, som kraftigt kan reducera plastanvändningen.

Samarbetet mellan DS Smith och Multivac syftade till att hitta mer hållbara lösningar och resultatet blev det wellpappbaserade tråget ECO Bowl, avsett för packning av färska livsmedel i modifierad atmosfär (MAP).

DS Smith och Multivac har bildat ett strategiskt partnerskap för att säkerställa maximal skalbarhet av ECO Bowl-lösningen till kunder inom livsmedelsproduktion och detaljhandeln i hela Europa.

ECO Bowl betecknas som ett helt återvinningsbart wellpapptråg med en inre beläggning av tunn plastfilm och en plastbaserade förslutning. Konceptet sägs minska plastanvändningen med upp till 85 procent jämfört med konventionella plastbaserade tråg.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att ECO Bowls plastdetaljer – innerbeläggningen och locket – enkelt kan separeras från wellpappdelen, varefter hela förpackningen kan återvinnas i rätta fraktioner.

ECO Bowl är avsett för MAP-förpackning av färska livsmedel. (Bild DS Smith)

ECO Bowl är utformad för att köras i Multivacs termoformningsmaskiner och förpackningen sägs garantera samma eller till och med bättre hållbarhet för det förpackade färska livsmedlet som vid konventionell MAP-packning.

Den tyska livsmedelsproducenten amidori, som är specialiserad på växtbaserade alternativ till kött, har framgångsrikt testat ECO Bowl sedan slutet av förra året.

”Vi är glada över amidoris framgång med ECO Bowl, som är ett bra exempel på de fördelar som kunderna kan uppnå genom att implementera nya generationens förpackningsinnovationer i sin leveranskedjor. ECO Bowl och vårt partnerskap med Multivac visar på vårt engagemang att driva den cirkulära ekonomin i större skala”, säger Marc Chiron, marknads- och innovationsdirektör för förpackningar hos DS Smith.

”Vi arbetar ständigt med innovativa lösningar för att minska mängden förpackningsmaterial och på förpackningskoncept, som uppfyller de aktuella kraven, när det gäller resurseffektivitet och återvinningsbarhet. ECO Bowl är ett exempel på dessa ansträngningar”, kommenterar Bernd Lasslop, Vice President Partner Products & Consumables hos Multivac.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!