Österrikiska Duropack ingår nu i brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc. Bilden visar Duropacks huvudkontor i Wien.

DS Smith slutför förvärvet av österrikiska Duropack

2 juni, 2015

Brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc meddelar att man nu har slutfört förvärvet av den österrikiska förpackningskoncernen Duropack Group. Köpeskillingen har uppgetts till 300 miljoner euro (ca 2,8 miljarder kronor) och säljare är CP Group 2 BV, som är ett dotterbolag till investeringsbolaget One Equity Partners.
Duropack är en ledande producent av wellpappförpackningar, tillverkade av återvunnet material, och har sina främsta marknader i sydöstra Europa.

”Vi är glada över att fullfölja förvärvet av Duropack, som blir ett starkt komplement till DS Smith och stärker våra möjligheter till ökad tillväxt i sydöstra Europa. Vi ser fram emot att integrera verksamheten i DS Smith-gruppen och är entusiastiska över de utmärkta möjligheter detta innebär för kunder, anställda och aktieägare”, säger DS Smiths koncernchef Miles Roberts.

Duropacks verksamheter består av 14 wellpappanläggningar, två pappersbruk och 18 återvinningsanläggningar i Österrike, Ungern, Bosnien, Bulgarien, Makedonien, Serbien, Slovakien, Kroatien och Slovenien.
Duropacks bruttotillgångar uppgick den 31 december 2014 till 281 miljoner euro och koncernen uppnådde 2014 ett rörelseresultat (EBITDA) på 41 miljoner euro.

 

 

Kontaktuppgifter

DS Smith Packaging

Visa sida

Tel 4 637 042 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 733,
331 27 VÄRNAMO

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!