DS Smith hoppas att deras ”shoppinglåda” i wellpapp ska utklassa kassar. (Bild DS Smith)

DS Smiths ”shoppinglåda” är tänkt att utklassa plastkassar

3 mars, 2021ANNONS

Förpackningsproducenten DS Smith har utvecklat en wellpappbaserad ”shoppinglåda”, som man hoppas ska kunna ersätta bärkassar, när man handlar i butik. Lådan är också avsedd att kunna användas för packning av onlineköpta produkter, som hämtas av kunden.

DS Smith skriver att det först och främst rör sig om miljön – shoppinglådan ska ses som ett miljövänligt alternativ till plastbärkassen, som tycks ha gjort sitt.

Men det handlar också om bekvämlighet för kunden. Shoppinglådan har måtten 430x330x250 millimeter och passar att placera i traditionella kundvagnar, medan kunden gör sina inköp. Plana shoppinglådor är tänkta att finnas i butik, där kunden tar önskat antal lådor vid ingången, enkelt viker upp dem och placerar dem i kundvagnen.

Det är smidigt att packa lådorna och transportera dem i bil. De är försedda med utstansade bärhandtag, som gör det enkelt att lyfta och bära dem och efter användandet kan de vikas ihop och återvinnas eller återanvändas. Lådorna rymmer cirka 35 liter och kan tryckas med butikens eller e-handlarens varumärke eller annat tryckt budskap.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!