Brittiska Biopac tillverkar bland annat biologiskt nedbrytbara pappersbägare

Duni köper brittiskt bolag inom engångsförpackningar

12 februari, 2018

Svenska Duni AB har förvärvat 75 procent av aktierna i det brittiska företaget Kindtoo Ltd, vars verksamhet bedrivs under namnet Biopac UK Ltd. Säljare är entreprenörerna Mark Brigden och Eric Graham.
Biopac, som har tolv anställda och en omsättning på cirka 55 miljoner kronor, är en ledande leverantör av biomaterialbaserade engångsförpackningar för mat och dryck i Storbritannien.

”Vi välkomnar Biopac till Duni-familjen. En ökande efterfrågan på hållbara produkter inom restaurang- och takeaway-segmenten är en avgörande faktor för vårt förvärv”, säger Johan Sundelin, VD för Duni.

Sedan starten år 2002 har Biopac uppnått betydande marknadsandelar i Storbritannien inom sitt speciella produktsegment.

”De ytterligare resurser som nu tillförs med samgåendet med Duni kommer att stödja oss på vår fortsatta tillväxtresa de närmaste åren”, säger Mark Bridgen i en kommentar.

Biopac UK tillverkar bland annat biologiskt nedbrytbara och pappersbaserade kaffebägare, som i stället för konventionell plastbarriär har en läckagesäker barriär tillverkad av bioplast från växtbaserad stärkelse. De här bägarna sägs brytas ner helt efter endast tolv veckor i industriell kompost.

Till kaffebägarna producerar Biopac också förslutningslock, vilka även de är tillverkade av stärkelsebaserad bioplast och är biologiskt nedbrytbara.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!