Metsä Board har utvecklat en stadig men samtidigt exklusiv well-/kartonglåda för e-handel med lyxvarumärken.

E-handelsförpackning med en unik öppningsmekanism

25 september, 2018

Metsä Board har utvecklat en speciell förpackning för den ökande e-handeln med lyxvarumärken. Lådan, som är tillverkad i wellpapp och kartong, är avsedd att skydda exklusiva produkter och samtidigt överföra varumärkeskänslan till mottagaren. En genialisk dragmekanism ger en speciell upplevelse, när lådan öppnas och innehållet kommer upp. 

E-handeln av lyxvarumärken ökar och då krävs stadiga förpackningar för direktleverans av varor till konsumentens dörr. Väl framme hos kunden kan en oväntad upplevelse vid öppningen skapa ett minnesvärt intryck. Lika viktigt som att skapa känslor för varumärket är det också att innehållet skyddas hela vägen till mottagaren.

Metsä Board Design Services har utformat en förpackning med material, som klarar dessa krav. Lådan är tillverkad av wellpapp i E-well, vilket gör den styv och tålig, och har en inredning i kartong. Lådan inte bara skyddar känsliga produkter under leveransen utan kan också användas som butiksförpackning för skyltning. Genom att dra i en flik på lådans framsida kommer produkterna automatiskt upp ur lådan. Den är dessutom utformad så, att när förseglingen öppnats, kan den inte stängas igen.

”Förpackningen är tillverkad med vit kraftliner och kartong från Metsä Board”, berättar Leena Yliniemi, Technical Marketing Director, hos Metsä Board.

Topplinern av MetsäBoard Prime WKL 185 g/m2 trycktes i offset och laminerades på en single well bestående av MetsäBoard Natural WKL 100 g/m2 som fluting och MetsäBoard Natural WKL 130 g/m2 som innerliner. Inredningen består av MetsäBoards kartong Pro FBB Bright 320 g/m2. Konverteringen har gjorts av Orapac i Finland. Lådans material består enbart av förnybar färskfiber, kan återvinnas och är komposterbar.

 

 

Kontaktuppgifter

Metsä Board

Visa sida

Tel 358 104 654 644
Skicka epost

Po Box 10
FI-02020 Metsä

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!