Sealed Air nya e-handelsförpackningar har en innerpåse av bubbelplast, som lätt kan separeras från ytterpåsen av kraftpapper. Tydliga instruktioner visar hur de båda material kan separeras och återvinnas. (Bild Sealed Air)

E-handelsförpackning som kan delas för bättre återvinning

25 februari, 2021ANNONS

Sealed Air har utvecklat ett skyddande kuvert för e-handel, som kan ersätta wellpapplådor och där den inre ”bubbelpåsen” enkelt kan lossas från ytterkuvertet för bättre återvinning.

Skyddande kuvert och påsar för e-handel är ofta försedda med en inre skyddshylsa av bubbelplast, som är limmad mot hela insidan av den pappersbaserade ytterhylsan – en konstruktion som gör det svårt att separera de båda förpackningsmaterialen och återvinna dem effektivt.

Nu lanserar Sealed Air ett alternativ i form av sina Mail Lite®-kuvert, som är utvecklade för enkel återvinning. Kuverten har en specialdesignad innerpåse av bubbelplast, som kallas AirCap®, och som till minst 60 procent består av återvunnen plast. Innerpåsarna är strängsprutade med en metod, som gör dem starkare och bättre skyddande än konventionella innerpåsar av bubbelplast.

Innerpåsarna är limmade till ytterpåsen på endast ett par punkter (topp, botten och längs sidorna), vilket gör att de enkelt kan lossas från ytterpåsen utan att gå sönder. De båda materialen – papper i ytterpåsen och plast i innerpåsen – kan sedan enkelt återvinnas var för sig, alternativt kan den hela bubbelpåsen återanvändas som skyddande förpackning av konsumenten.

Mirella Andriano, Sealed Air, visar hur de losstagna bubbelpåsarna kan återanvändas som stötskydd, etc. av konsumenten. (Bild Sealed Air)

De pappersbaserade ytterpåsarna till Sealed Airs Mail Lite®-kuvert är dessutom extra återvinningsvänliga, eftersom de är tillverkade av kraftpapper som är FSC®-certifierat och beläggningsfritt.

”E-handeln växer och många aktörer väljer att göra sina utskick i form av bubbelplastförsedda kuvert och påsar i stället för mer utrymmeskrävande wellpapplådor. Våra nya e-handelskuvert sparar tid, energi och utrymme – och i vissa fall upp mot 35 procent i portokostnader”, säger Mirella Andriano, som är produktområdeschef på Sealed Air.

Sealed Airs Mail Lite®-kuvert finns i ett flertal storlekar från 110 mm x 160 mm upp till 350 mm x 470 mm och i färgerna ”guld” och vit.

Sealed Air skriver att Mail Lite®-kuverten är ett viktigt steg i bolagets åtagande att göra alla sina produkter helt återvinningsbara till år 2025.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!