Den prisvinnande on-the-go-förpackningen EasySnacking från RPC Superfos.

EasySnacking från Superfos erhöll FPA:s innovationspris

8 april, 2016

RPC Superfos eleganta och innovativa förpackningslösning EasySnackingTM , avsedd för ”mat i farten”, har tilldelats utmärkelsen FPA Product Innovation Award 2016 av Foodservice Packaging Association (FPA).
Den vinnande förpackningen, med sin stilfulla design och med en praktisk sked integrerad i locket, är perfekt för ett brett spektrum av färdigmat. 

Kategorin för produktinnovationer bedömdes av en jury, bestående av en grupp experter från förpackningsindustrin. Enligt juryn var ett av huvudskälen till att EasySnackingTM vann klassen att förpackningen tillför något nytt på marknaden och att den höjer konsumentens upplevelse. Speciellt framhävde juryn i sitt beslut den enkla men effektiva och hygieniska konstruktionen med en avdragbar självhäftande etikett på toppen av locket, som inrymmer skeden. Man noterade också det positiva att hela förpackningen är lätt att återvinna, eftersom den är tillverkad i polypropen.

EasySnackingTM finns i två versioner: en med en sked integrerad i locket och en med ett högre lock, som ger plats för extra tillbehör (fast eller flytande) samt en sked. Förpackningen är återförslutbar, stabil och kan staplas, oavsett om den är tom eller fylld.

RPC Superfos ingår i brittiska plastförpackningskoncernen RPC Group, som har sitt huvudsäte i Rushden.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!