Ecoleans återvinningspunkt i Moskva är belägen i designklustret Flacon och betjänar cirka två miljoner Moskva-bor. (Bild Flacon)

Ecolean etablerar återvinning i Moskva av sina förpackningar

14 april, 2020

I samarbete med ryska återvinningsaktören EcoLine har svenska förpackningsproducenten Ecolean etablerat insamling och återvinning av sina livsmedelsförpackningar i Moskva. Återvinningen sker vid insamlingsplatsen Zelenaya Tochka, som är belägen vid designklustret Flacon i centrala Moskva.

”Våra förpackningar väger cirka 50 till 60 procent mindre än konventionella förpackningskoncept och detta ger en minskad miljöpåverkan under förpackningarnas hela livscykeln. Vi har åtagit oss att fortsätta att utveckla nya sätt att minska avfallet och öka återvinningen och att nu kunna samarbeta med EcoLine och erbjuda ännu en återvinningsmöjlighet för våra lättviktsförpackningar är fantastiskt”, säger Sergey Sirotin, VD för Ecolean Russia & CIS.

Insamlingen vid Zelenaya Tochka betjänar två miljoner Moskva-bor och de insamlade förpackningarna skickas vidare till Tver Secondary Polymer Plant där de återvinns och blir till produkter som kontorsprodukter, plastmöbler, hushållsartiklar, mm.

”Vår strategi är att minska avfallet genom att samla in och återvinna så många förpackningar som möjligt. Vi är glada över att se ett växande antal förpackningstillverkare som deltar och insamlingspunkten vid Flacon har blivit en testplats för samarbete med ett antal hållbarhetsinriktade förpackningstillverkare”, säger Elena Vishnyakova, vice VD för EcoLine.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!