Svenska Ecolean och deras innovativa lättviktsförpackningar för mejeri- och dryckesindustrin har rankats i topp i EcoVadis bedömning av 75.000 globala företag och deras hållberhetsarbete. (Bild Ecolean)

Ecolean har topprankats för sitt arbete inom hållbarhet

12 mars, 2021ANNONS

Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean har rankats i topp bland 75.000 globala företag från över 200 branscher, vilkas hållbarhetsarbete har utvärderats av EcoVadis.

Av EcoVadis, oberoende bedömare av hållbarhetsarbeten i globala försörjningskedjor, har Ecolean tilldelats utmärkelsen Platinum, vilket innebär att man ingår i den exklusiva skara av en procent av de utvärderade företagen, vilkas hållbarhetsarbete rankas i topp.

”Att erhålla Platinum-utmärkelsen av EcoVadis är ett bevis på att vårt arbete inom hållbarhet ligger på en mycket hög nivå, till och med världsklass. Hållbarhet har alltid varit bärande i vår strategi och var faktiskt anledningen till att vårt företag grundades, baserat på idén att använda en minimal mängd råmaterial för att producera lätta förpackningslösningar på ett helt nytt sätt”, säger Peter L Nilsson, VD Ecolean Group.

Det är andra året i rad, som Ecolean får en hög ranking av EcoVadis. Vid utvärderingen 2020 tilldelades man det prestigefyllda certifikatet Gold Medal Recognition 2020, vilket placerade företaget bland de fem procent högst rankade företagen vid det årets utvärdering, som omfattade 60.000 företag från 155 länder.

Att Ecolean nu förbättrat sin ranking från guld till topputmärkelsen platinum baseras enligt företaget på Ecoleans strategiska och systematiska arbete med tydliga mål inom områden som miljö, styrning och sociala aspekter – samt genom transparent rapportering av hållbarhetsdata.

”Det här är något, som jag vet att kunder uppskattar. Världens största producenter inom livsmedel, mejeriprodukter och drycker ställer stora krav på förpackningsleverantörer vad gäller hållbarhet och jag är mycket stolt över att Ecolean har bekräftats som ett av de högst rankade förpackningsföretagen, när det gäller hållbarhet globalt”, säger Anna Palminger, hållbarhetsdirektör Ecolean Group.

————————————————-
EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder såsom Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!