Johnny Sajland är chef för Ecolean Kina och Japan.

Ecolean stärker närvaron i Asien med nytt kontor i Japan

23 oktober, 2015

Helsingborgsbaserade förpackningstillverkaren Ecolean fortsätter sin globala expansion och ger sig nu in på den dynamiska japanska marknaden genom att öppna ett nytt kontor i Japans huvudstad Tokyo.
”Den japanska marknaden med sin ökande efterfrågan på lätta och bekväma förpackningslösningar passar perfekt för Ecoleans innovativa lösningar med flexibla ståpåsar för kylda och rumstempererade produkter”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den japanska marknaden blir ännu ett strategiskt viktigt steg i Ecolenas globala expansion, som nu uppgår till kommersiell verksamhet i mer än 30 länder runt om i världen. Japan ligger i många avseenden i spetsen, när det gäller förpackningsutveckling och de japanska konsumenterna sätter ofta trender, som övriga marknader följer.

”Den japanska marknaden ligger i framkant vad gäller förpackningsinnovationer och både producenter och konsumenter är mycket snabba att testa nya erbjudanden. Ökad efterfrågan på lösningar med låg miljöpåverkan, som vi erbjuder, gör Japan till en mycket lovande marknad för oss”, säger Peter L. Nilsson, VD för Ecolean Group.

Ecoleans nya kontor i Japan är beläget i den pulserande stadsdelen Minato i centrala Tokyo.

”Vi har redan upplevt ett betydande intresse från japanska företag och alla reagerar positivt på Ecoelans unika kombination av miljöfördelar, användarvänlighet och stark närvaro på butikshyllorna. Japanska konsumenter är dessutom vana vid ståpåsar, vilket ytterligare ökar vår attraktionskraft på den japanska marknaden”, säger Johnny Sajland, chef för Ecolean Kina och Japan.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!