Tatiana Lund, Ecoleans marknads och försäljningschef i Ryssland, tog emot prestigefyllda Eco Best Awards-utmärkelsen. (Bild pressbild)

Ecolean vann prestigefyllt pris i Eco Best Awards 2021 Russia

19 oktober, 2021ANNONS

När årets upplaga av den ryska tävlingen Eco Best Awards nyligen avgjordes, tog Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean hem segern i den prestigefyllda kategorin ”Best Sustainability Company”.

Eco Best Awards Russia, som i år arrangerades för femte gången, är en oberoende offentlig tävling, som hyllar och prisar ryska och internationella företag inom ekologi, energi och resursbevarande. Tävlingen stöds av flera tunga och viktiga organisationer och myndigheter, bland annat ryska naturskyddsföreningen, Moskvas hälsodepartement, Russian Green Cross, FSC Russia (Forest Stewardship Council), m fl.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att man som global förpackningsleverantör arbetar hårt för att minska sin miljöpåverkan i alla skeden av förpackningarnas livscykel – från produktion till avfallshantering/återvinning och med stort fokus på hållbar utveckling.

”Cirkulär praxis är ett måste, när det gäller hållbar användning av förpackningar. Att återvinna förpackningar efter konsumtion och möjliggöra för produktion av nya produkter av det återvunna materialet är en prioritet för Ecolean. I detta avseende genomför Ecolean ett storskaligt projekt för att organisera insamling och bearbetning av förpackningar i olika länder runt om i världen och där Ryssland är ett av länderna”, skriver Ecolean.

Sedan 2019 har återvinning av använda Ecolean-förpackningar genomförts i ryska Voronezh-regionen och angränsande regioner. De insamlade förpackningarna återvinns mekaniskt av Ecoleans återvinningspartner Tver Recycled Polymer Plant och det återvunna materialet används vid tillverkning av nya produkter som beläggningsplattor, bänkar, brevpapper etc.

Inför Eco Best Awards Russia 2021 har Ecoleans projektet för insamling och återvinning av förpackningar i Ryssland studerats i detalj och utvärderats av det speciella expertrådet inom Eco Best Award.

”I framtiden avser vi att utöka det geografiska området för insamling och återvinning av våra förpackningar”, berättade Tatiana Lund, Ecoleans marknads och försäljningschef i Ryssland, när hon tog emot den prestigefyllda Eco Best Awards-utmärkelsen vid prisceremonin i Moskva.

————————————————————-
Ecolean utvecklar och tillverkar förpackningssystem – såväl förpackningar som fyllningsmaskiner – för dryckes-, mejeri- och flytande livsmedelsindustrin. Ecolean, som grundades 1996, har huvudkontor i Helsingborg och kommersiell verksamhet i över 30 länder, med Kina, Pakistan, Ryssland och Europa som de största marknaderna. Ecolean har 500 anställda.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!