EL4+ klarar 12 000 aseptiska förpackningar i timmen. Det är en kapacitetsökning med 33 procent.

Ecolean visar uppgraderad EL4 på Anuga FoodTech

12 februari, 2015

Vid en internationell pressträff vid huvudkontoret i Helsingborg nyligen gav Ecolean journalisterna en grundlig genomgång av företaget och vad man kommer att visa på Anuga. Bland nyheterna finns EL4+, en uppgradering av EL4 som introducerades på samma mässa för tre år sedan. Över tjugofem av dessa maskiner har sedan dess placerats på världsmarknaden. EL4+ är som sin föregångare en aseptisk kallfyllningsmaskin och kännetecknas av att den är trettiotre procent snabbare än EL4, vilket innebär att den fyller tolvtusen 250 ml förpackningar i timmen.

Är det någon som tvivlar rekommenderas att besök i montern. Ecolean kommer att köra ”med plattan i botten” och fylla 84 000 förpackningar per dag (7 timmar x 12 000). Andra nyheter är möjligheten att fylla drycker, till exempel juice, som innehåller fruktkött samt en mer resurseffektiv rengöringsprocess.

Den första EL4+ är redan såld och kommer att hamna i Pakistan, där Ecolean har stora framgångar i ett samarbete med Engro Foods, vars mjölkvarumärke Olpers ökat sin försäljning med sextio procent sedan man lanserade den i Ecoleanförpackningar.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!