Ecoleans nya fyllningsmaskin har kraftigt ökad kapacitet och kan hantera och fylla upp till 7.000 förpackningar i timmen. (Bild Ecolean)

Ecoleans nya fyllningsmaskin har ökad kapacitet med 140 %

21 augusti, 2019

Helsingborgsbaserade förpackningsproducenten Ecolean har lanserat en ny fyllningsmaskin för företagets aseptiska förpackningar för kylda mejeriprodukter. Maskinen, som är Ecoleans fjärde nyutvecklade fyllningsmaskin på två år och som fått beteckningen EL1 +, är avsedd för fyllning av förpackningar i familjestorlek.

Enligt Ecolean har EL1 + en ökad kapacitet på upp till 140 procent jämfört med tidigare fyllningsutrustning. Bakom den ökade kapaciteten ligger en ny och förenklad design, som mer än fördubblar kapaciteten jämfört med den tidigare modellen.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att EL1 + ökar produktsäkerheten och kvaliteten genom ett helautomatiskt rengöringssystem för påfyllningszonen, som säkerställer samma hygiennivå i början av varje produktionscykel. I det nya maskinkonceptet ingår en helt ombyggd fyllningskammare, som har fyra fyllningsenheter istället för två, vilket ökar kapaciteten upp till 140 procent.. Ett nydesignat inmatningsservosystem hanterar förpackningar i en enda kamrörelse för att fylla förpackningstyperna Ecolean® Air 500 ml, 1.000 ml och 1.500 ml. Den maximala kapaciteten hos EL1 + är 7.000 förpackningar i timmen.

”Vi är stolta över att kunna utveckla vår beprövade och befintliga teknik ännu mer, för att hjälpa mat- och dryckesproducenter att åstadkomma mer med mindre. Branschen utvecklas kontinuerligt och så gör effektiviteten i vår utrustning”, säger Christian Olsson, chef för fyllningslinjer hos Ecolean.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar