Den nya synkrona trummotorn DM 0138 för bandtrasporter är världens mest kraftfull, enligt Interroll. (Bild Interroll)

Effektiva bandtransporter med Interrolls synkrona trummotorer

12 april, 2021ANNONS

Schweiziska materialhanteringsspecialisten Interroll har lanserat vad man betecknar som världens mest kraftfulla synkrona trummotor för bandtransportsystem. Den nya trummotorn har en effekt på 1,8 kilowatt och uppfyller de högsta hygienkraven.

Interroll skriver i ett pressmeddelande att med den nya drivenheten kan dynamiska och automatiserade materialflödeslösningar implementeras mycket ekonomiskt för att transportera ett ännu mer omfattande sortiment av varor via ett enda transportbandssystem.

Den nya synkrona trummotorn DM 0138 utökar Interrolls sortiment med högpresterande synkronmotorer, vilket öppnar för nya tillämpningar för kunder och användare, särskilt i mycket dynamiska logistikcentra och inom livsmedelsindustrin. Liksom DM 0080– och DM 0113-serierna erbjuder den nya DM 0138 maximal acceleration och bromsprestanda med mycket låg energiförbrukning och förmåga att exakt positionera transporterade varor i ett system utan användning av ytterligare sensorer. Detta förenklar till exempel integrationen av förpacknings- och andra processmaskiner till ett automatiserat varuflöde.

Hauke Tiedemann är VD för Interroll Trommelmotoren, som är beläget i Baal, Tyskland. (Bild Interroll)

Den nya synkronmotorn har en kompakt design med en diameter på 138 mm och en effekt på 1,8 kilowatt – en prestanda, som tidigare endast kunnat uppnås med konventionella asynkronmotorer med en diameter på 165 mm.

”Alltfler företag runt om i världen uppskattar fördelarna med moderna synkrona trummotorer, som kombinerar kompakthet med hög funktionalitet och ekonomi. Detta gäller särskilt för användare som har höga krav på automatisering eller hygien, till exempel inom livsmedelsindustrin”, säger Hauke Tiedemann, VD för Interroll Trommelmotoren GmbH, som har säte i tyska Baal.

————————————————–
Interroll Group, som grundades 1959, är en ledande global leverantör av materialhanteringslösningar. Företaget erbjuder ett brett utbud av plattformsbaserade produkter och tjänster som exempelvis transportrullar, trummotorer och drivenheter för transportsystem, transportörer, sorterare och rullfackssystem.
Interrolls produkter används bland annat inom drycker, livsmedel, mode, bilindustri, m fl samt inom e-handel och på flygplatser och inom express- och posttjänster.
Interroll har huvudkontoret i Schweiz och ett globalt nätverk med 34 företag (bl.a. Interroll Nordic i Halmstad). Omsättningen är ca 559,7 miljoner CHF (ca 5,133 miljarder kronor) och antalet anställda 2.400 (2019).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!