Den nya produktionslinjen hos Scanfill ger större möjligheter att producera effektivt och återvinningsbart förpackningsmaterial. (Bild Scanfill)

Effektivare produktion hos Scanfill med ny folieextruder

3 december, 2019

Polymer- och förpackningsföretaget Scanfill AB i Ystad har investerat i en ny folieextruder. som ger företaget ännu större möjligheter att producera effektivt och återvinningsbart förpackningsmaterial.

Scanfill tillverkar miljövänligt och hållbart förpackningsmaterial, baserat på förnyelsebara råvaror. Företaget, som ingår Polykemi Group, arbetar hårt för att måna om jordens resurser och deras miljövänliga material är en viktig del i arbetet för att minska matsvinnet.

Under hösten 2019 har Scanfill AB installerat ytterligare en folieextruder ,som kan producera ett större utbud av material och dessutom är effektivare än sina föregångare.

”Nu kan vi producera upp till sju skikt med fem extrudrar anpassade efter kundens specifika önskemål. Den nya tekniken gör att vi kan möta de allt hårdare kraven, som marknaden ställer på förpackningsindustrin”, förklarar Pontus Björklund, Technical manager på Scanfill AB.

Den nya maskinen är flexibel och bredare, vilket innebär att Scanfill får möjligheter att serva även nya branscher som elektronik och bygg.

”Den nya linjen ger oss kapacitet att producera barriärmaterial, som är återvinningsbart och med anpassade förseglingsegenskaper. Det gör att vi kan anpassa folien ännu mer specifikt efter kundens krav och minimera resurserna som krävs”, säger Pontus Björklund.

”Med den nya linjen kommer vi att kunna använda återvunnet material effektivare genom att kunna bygga lagerstrukturer, som möjliggör att kärnan på folien är återvunnen”, säger vice VD Oscar Hugoson.

Sedan starten år 2008 har ökat sin omsättning för varje år och efterhand skaffat sig viktiga marknadsandelar i så väl Sverige som i Europa.

”Scanfill AB fortsätter att växa i norra Europa, bara i år har vi tagit klivet in på nya marknader, som Tyskland, Slovakien och Polen”, säger Oscar Hugoson.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!