Efter 62 år: slut med Tetra Paks förpackningar i Ryssland..! (Bild Tetra Pak)

Efter 62 år: Nu säljer Tetra Pak och lämnar Ryssland för gott

27 juli, 2022ANNONS

Globala förpackningskoncernen Tetra Pak meddelar att man nu avslutar en 62-årig närvaro och lämnar Ryssland för gott! Verksamheterna säljs till lokala aktörer.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att beslutet grundar sig på de samlade effekterna av restriktionerna för export till Ryssland, vilka leder till en ohållbar leveranskedja och i sin tur gör att företaget inte har något annat alternativ än att lämna landet.

Beslutet att definitiv lämna Ryssland och avsluta alla ryska verksamheter följer på Tetra Paks tidigare beslut att avbryta alla nya investeringar och projekt i Ryssland. Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina har Tetra Pak sedan tidigare begränsat sin ryska verksamhet till att stödja kunder endast för viktiga livsmedel (läs HÄR), i linje med företagets starka engagemang för principen om människors rätt att få tillgång till säker mat.

”Vi vill tacka kunder, partners och anställda för dessa år”, säger Tetra Paks VD och koncernchef. Adolfo Orive. (Bild Tetra Pak).

Tetra Pak har nu nått en överenskommelse om att avyttra sina ryska verksamheter till den lokala ledningen, med avsikten att möjliggöra affärskontinuitet för sina kunder, minimera påverkan för anställda och fortsätta att stödja de ryska konsumenternas tillgång till viktig mat.

I och med överföringen av äganderätten kommer det nya företaget att fungera som en oberoende enhet under ett nytt namn och kommer inte att vara anslutet till Tetra Pak. Detta markerar slutet på Tetra Paks 62-åriga närvaro i Ryssland.

”Vi vill tacka våra kunder och partners för deras värdefulla stöd, och våra anställda för deras engagemang och service under dessa år”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Adolfo Orive.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!