Affären innebär att Ekopack och Procurator, som är en del av OptiGroup, blir partners. (Bild OptiGroup/Procurator)

Ekopack och Procurator blir partners efter OptiGroups köp

29 augusti, 2019ANNONS

OptiGroup meddelar i en pressrelease att man förvärvat Malmöbaserade Ekopack i Sydsverige AB. Affären innebär att OptiGroup stärker sin marknadsposition inom affärsområdet Industrial Solutions gällande försörjningslösningar för pack- och emballageprodukter.

Jesper Hall är chef för Industrial Solutions inom OptiGroup. (Bild OptiGroup)

Affären innebär också att Mölndalsbaserade Procurator, som är en del av OptiGroup, och Ekopack blir partners med möjligheter till värdefulla synergieffekter i en region med potential för stor tillväxt.

”Med vår gemensamma säljstyrka, inköpskraft, kunskap och våra logistiklösningar kan vi tillsammans skapa ännu bättre lösningar och värde för våra kunder och medarbetare”, säger Jesper Hall, chef för Industrial Solutions inom OptiGroup.

OptiGroup skriver att Ekopack är ett etablerat varumärke och en distributör med ett brett utbud av packprodukter och tjänster. Företaget har en bred kundbas i södra Sverige och en stark bas av leverantörer i Europa, vilket skapar stora möjligheter för båda parter.

”För Ekopack har OptiGroup under en lång tid varit den självklara partnern vi vill växa med och att nu få göra det på riktigt känns fantastiskt”, säger Lars Svensson, VD på Ekopack i Sydsverige AB.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!