El Taco Trucks rosa exponeringstorg sätter färg på svenska livsmedelsbutiker. (Bild El Taco Truck/Abraham Engelmark)

El Taco Trucks designkoncept ger ”rosa skimmer” åt butiken

26 november, 2021ANNONS

Street food-aktören El Taco Truck startade sin verksamhet i Stockholm år 2012 och var då först i landet med att servera ”gatumat” från så kallade ”food trucks”. Nu tar företaget steget ut i den svenska butiksvärlden, där deras förpackningar ska måla tex mex-hyllorna rosa…

”För oss på El Taco Truck har det visuella uttrycket alltid varit en central del av varumärket och nu när produktlinjen rullar in i dagligvaruhandel och tar plats i tex mex-kategorin vill vi skapa en visuell upplevelse av varumärket och få det att kännas roligt för konsumenterna att handla mat”, säger företagets PR-chef Ida Rislöw.

Allting är rosa hos El Taco Truck: förpackningar, displayer, hyllor, väggar, etc., etc… (Bild El Taco Truck/Abraham Engelmark)

Färgen rosa är El Taco Trucks signaturfärg och bildar ett genomgående tema i butikskonceptet, där färgen återfinns på förpackningar, butiksmaterial, exponeringsprodukter, etc. Den rosa färgen dominerar också i företagets annonsering och dess medverkan i sociala medier, mm.

”Det rosa lyser upp matbutikerna och ger en känsla av en butik i butiken”, säger Ida Rislöw.

Det förpacknings- och butikskoncept, som El Taco Truck nu introducerar i svenska livsmedelsbutiker är framtaget av företagets eget inhouse-designteam och av den Berlin-baserade illustratören Bene Rohlmann.

”Vi vill bjuda kunden, oavsett ålder, på en unik shoppingupplevelse helt i El Taco Trucks anda genom att skapa en lekfull och inspirerande exponering. Vår lösning är enkel, bulken i bygget låter våra produkter tala för sig själv tillsammans med förpackningar, kyl/frys, neonskyltar, golvdekaler, hyllkantslister, etc. Våra exponeringstorg är enkla att jobba med och att anpassa efter tillgänglig yta” säger Sophie Adamovic, kreativ chef på El Taco Truck.

El Taco Trucks butikskonceptet finns idag på utvalda ICA-, Coop– och Hemköp-butiker. Under våren 2022 kommer konceptet att finnas i allt fler butiker runt om i landet.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!