Elmias VD Lotta Frenssen lämnar sitt uppdrag efter fem år. (Bild Elmia)

Elmias VD Lotta Frenssen lämnar sin tjänst efter fem år

19 augusti, 2021ANNONS

Lotta Frenssen, VD sedan fem år på Elmia i Jönköping, har meddelat att hon lämnar sitt uppdrag på det kommunägda mäss- och kongressbolaget.

”Elmia står inför en mycket spännande återstart. Vi rekryterar aktivt och bygger för framtiden. Jag har beslutat att inte fortsätta över ytterligare en mandatperiod. För Elmias bästa överlämnar jag därför till styrelsen att rekrytera en ny VD som en central del i bygget av det framtida Elmia”, säger Lotta Frenssen i en kommentar.

Elmia skriver i ett pressmeddelande om VD:s avgång att när Corona-pandemin slog till med full kraft stod Elmia i startgroparna för att ta nästa steg i utvecklingen som framtidens mötesplats. Men på kort tid tvingades verksamheten att ställa om med kraftiga personalneddragningar och stora underskott som resultat av de hårda restriktioner som infördes. Stora investeringar bromsades också.

”Styrelsen har stor respekt och förståelse för Lottas beslut och vill tacka henne för det gedigna engagemang, som hon bidragit med i en tuff tid. Den här 180-graders svängen, som pandemin inneburit, har hon hanterat med hög energi och ett nödvändigt handlingskraftigt ledarskap, trots att hennes drivkraft egentligen ligger i att leda i utveckling”, säger Sten-Åke Karlsson, ordförande i Elmia.

Elmia skriver att man nu återstartat verksamheten och fortsätter utvecklas på en ny och förändrad marknad. Ingen vet exakt hur branschen ser ut post-pandemin. Bolaget har dock tydliga signaler vad gäller behovet av fysiska möten mellan människor.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!