Plastkorken har försvunnit på Pure Pak Imagine, som är en nygammal version av den ursprungliga Pure Pak-förpackningen i vätskekartong. (Bild Elopak)

Elopak nylanserar Pure Pak med ”gamla” öppningsmekanismen

25 juni, 2020

Norska Elopak har lanserat Pure Pak Imagine, som är en modern version av Pure Pak-originalet och försedd med den ursprungliga förslutnings- och öppningsmekanismen.

Den nygamla Pure Pak-versionen har ingen skruvkork i plast och är 100 procent skogsbaserad, tillverkad av naturligt brun vätskekartong. Och många kunder lär känna igen öppnings- och förslutningsmekanismen, som var vanlig på mjölkförpackningar under 1970- och 80-talen.

”Vi ser i ökande grad att vårt Pure Pak-koncept är en naturlig lösning på de globala behovet att minska användningen av plastförpackningar. Med Pure Pak Imagine vill vi hjälpa konsumenterna att göra bärkraftiga val. Den enkla förslutningen är ett alternativ som innebär mindre plast och mer förnybara material”, säger Elopaks marknadschef Patrick Verhelst.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att vätskekartongförpackningar har redan det lägsta koldioxidavtrycket bland förpackningslösningar för flytande livsmedel, enligt en undersökning som jämför livscykelanalyser för enliters mjölkförpackningar tillverkade i PET, glas och vätskekartong.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!