Snabb affär vid monterbesök! Fr. v.: Henrik Rhode

Emballagegruppen gjorde snabb affär vid monterbesök

12 oktober, 2017

Ett besök i märkningsspecialisten Dominos monter på nyligen avhållna mässan Labelexpo i Bryssel fick danska koncernen Emballagegruppen att snabbt bestämma sig. Efter en lyckad demonstration gjorde man slag i saken och lämnade montern som stolta ägare till den avancerade digitala bläckstrålemaskinen Domino N610i, med vilken man kan producera etiketter i sju färger och med UV.
Maskinen ska användas av etikettproducenten Dan Labels, som ingår i Emballagegruppen.

Domino N610i är en hybridlösning, som kan producera etiketter med en hastighet av 50 – 75 meter i minuten. Maskinen har kapaciteten hos en flexopress och flexibiliteten hos en digitalpress.

”Vi kom fram till att vi behövde mer kapacitet och flexibilitet för att klara kraven från kunder, som ville ha minskade ledtider. Det var inte längre ekonomiskt att utföra dessa jobb med flexotryck, och därför började vi utvärdera digitala alternativ”, säger Otto Christensen, koncernchef i Emballagegruppen.

Emballagegruppen, som grundades 1987, har 130 anställda på två enheter i Vejle. Koncernen ägs av familjeföretaget Good Food Group, som etablerades 1976 och som omsätter ca 1,5 miljarder danska kronor.

Emballagegruppen är marknadsledande inom kartongförpackningar och självhäftande etiketter inom livsmedel, drycker, läkemedel och tillverkande industri.

Gruppens egen etikettproducent Dan Labels tillverkar etiketter med olika trycktekniker och erbjuder ett flertal olika märkningslösningar, inklusive RFID-etiketter.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!