”Med bio-PP behåller vi den nuvarande kvaliteten på produkterna men minskar CO2-avtrycket” säger Richard Johansson, sälj- och marknadschef på Emballator Lagan. (Bild Emballator)

Emballator använder bioplast från återvunnen frityrolja…

21 oktober, 2021ANNONS

Plastförpackningstillverkaren Emballator Lagan, som ingår i Emballator-koncernen, har i samarbete med polymerkoncernen Borealis börjat använda en förnybar biobaserad polypropenplast, där råmaterialet utgörs av tillvaratagen och återvunnen vegetabilisk olja och frityrolja!

Den biobaserade polypropenen tillverkas av Borealis och levereras till Emballator Lagan, som använder materialet vid tillverkning av plasthinkar och –burkar.

”För plastprodukter av polyeten (PE) har det i flera år varit möjligt att tillverka produkter i biobaserat plastmaterial, men för polypropen (PP) har det, fram tills nu, endast varit möjligt att producera bio-PP-produkter från förnybara källor genom att följa ISCC-certifierad massbalansprincipen. Med den här nya kvaliteten innehåller produkterna minst 30 procent biobaserad polypropen. Vi minskar koldioxidavtrycket i de aktuella produkterna och behåller deras nuvarande kvalitet”, säger Richard Johansson, sälj- och marknadschef på Emballator Lagan.

Det biobaserade materialet har potential att användas i alla produkter, som produceras av Emballator Lagan. Förpackningarna är 100 procent återvinningsbara som PP, vilket skapar en cirkulär lösning som kan minska koldioxidavtrycket ytterligare.

”På Borealis fortsätter vi att uppdatera vår cirkulära produktportfölj för ett mer hållbart liv. Detta partnerskap med Emballator är ytterligare ett steg i vårt engagemang för förnybara/biobaserade produkter, som avsevärt minskar förpackningens koldioxidavtryck”, säger Trevor Davis, Global Commercial Director, Consumer Products vid Borealis.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!