Emballator Textubes tillverkar tuber i plast och aluminium, främst till livsmedels- och kemtekniska produkter. (Bild Emballator Tectubes)

Emballator Tectubes får ny VD och gör miljoninvestering i Hjo

12 februari, 2020

Tubtillverkaren Emballator Tectubes, som ingår i Emballator Group, investerar åtta miljoner kronor i automatisering och digitalisering av sina aluminiumlinjer i enheten i Hjo. Samtidigt har Johan Törner, 45 år, utsetts till ny tillförordnad VD för bolaget. Han efterträder Anders Andersson, som slutade som VD i höstas för att ta sig an nya utmaningar.

Johan Törner är ny tillförordnad VD för Emballator Tectubes. (Bild Emballator)

Emballator Tectubes har en lång tradition av att utveckla, designa och producera plast- och aluminiumtuber. Bolaget har fabriker i Hjo och Åstorp och planerar att tillverka cirka 300 miljoner tuber under 2020. Av dessa beräknas 85 miljoner aluminiumtuber tillverkas vid enheten i Hjo.

Anläggningen i Hjo har 10 produktionslinjer för produktion av aluminiumtuber. Mycket av övervakning, justeringar och kontroller sker idag manuellt. Den processen ska nu automatiseras och digitaliseras med hjälp av den nya investeringen. Det innebär bland annat att visionskameror monteras på tryckverken och installation av olika typer av givare, som sköter övervakning av olika delar i processerna.

Emballator Tectubes beräknar att under år 2020 tillverka cirka 85 miljoner tuber vid aluminiumlinjerna i Hjo.

”Vårt mål är att växa som bolag och det medför flera utmaningar. Vi tänker satsa på vårt aluminiumprojekt först och främst för att kunna vara konkurrenskraftiga. Syftet är att ta tillbaka kunder, som vi har tappat till konkurrenter, men även hitta nya kunder och marknader”, säger Johan Törner.

————————————————-
Emballator Group, som ingår i Herenco-koncernen, består av tio företag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Företagen utvecklar, tillverkar och marknadsför förpackningslösningar inom plast och metall, mm. Gruppen omsätter 1,8 miljarder kronor och har 800 medarbetare.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!