Emballator Tectubes har lanserat en ny tub med Twist off Recap i sin tubserie Small Dose. (Bild Emballator Tectubes)

Emballator Tectubes nya tub har Twist off Recap-kapsyl

11 augusti, 2022ANNONS

Tubtillverkaren Emballator Tectubes, som ingår i Emballator-gruppen och har verksamhet i Hjo och Åstorp, har lanserat en ny innovativ tub med integrerad Twist off Recap-lösning för mindre doser.

Tectubes skriver i ett pressmeddelande att den integrerade förslutningen reducerar materialet med 10 procent och den optimerade tillverkningsprocessen minimerar koldioxidavtrycket.

Twist off Recap-tuben har en unik förslutning med en säker twist off-kapsyl som, med oöppnad förslutning, säkerställer en fräsch produkt. Den nya tuben går att använda till olika applikationer, från läkemedel till kosmetiska produkter.

Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes. (Bild Herenco)

Tuben är en del av företagets Small Dose-serie med mindre tuber, som är tillverkade i monomaterial och därmed enkla att återvinna. Alla produkter är tillverkade med grön el och i en produktionsprocess som uppfyller standarderna ISO 9001:2015, ISO15378:2017 och ISO 14001.

”Vi är väldigt stolta över den här nya tuben och den unika twist off-förslutningen. Den här tuben är enkel att tömma, hygienisk för flergångsanvändning och sparar både material och energi”, säger Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes.

Emballator Tectubes visade upp den nya tuben i sin monter på PCD Paris Packaging Week tidigare i sommar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!