Easyfairs renodlar varumärket Empack och lanserar nya mässkonceptet Logistics & Automation. (Bild Easyfairs)

Empack blir samlingsnamn för Easyfairs förpackningsmässor

4 december, 2019ANNONS

Mötes- och mässarrangören Easyfairs slår samman sina förpackningsmässor under varumärket Empack. Samtidigt lanseras en ny parallellmässa – Logistics & Automation – för att bygga vidare på den växande integrationen mellan processerna inom förpackning och intralogistik.

Easyfairs skriver i ett pressmeddelande att tillsammans ska mässorna ge nationella och europeiska aktörer inom förpackning och logistik en bättre bild av tekniker och innovationer, som kommer att forma framtiden för deras verksamheter

Genom att integrera alla förpackningsrelaterade mässor på den europeiska kontinenten med nya Logistics & Automation kommer Easyfairs i högre utsträckning kunna stärka nätverket med hjälp av olika gränsöverskridande initiativ. Det kommer till exempel att bli lättare att locka internationella talare och branschexperter, vilket gör det möjligt att erbjuda förpackningsbranschens aktörer innehåll som inte går att hitta vare sig på nätet eller någon annanstans.

Det nya mässkonceptet Logistics & Automation, som ersätter den tidigare Logistics & Distribution, blir en mässa som är helt inriktad på intralogistik i syfte att göra intralogistik smartare, snabbare och mer effektivt.

”Logistics & Automation ska verka som en unik mötesplats för alla aktörer på området och spegla de utvecklingar som driver automatiseringen av olika praktiska och beslutsgrundade processer”, säger Arnaud Istas, Group Head of Product Development, Easyfairs.

Empack och Logistics & Automation kommer att arrangeras årligen eller vartannat år i tio länder i Europa. I Sverige kommer Empack och Logistics & Automation att arrangeras den 30 september – 1 oktober 2020 på Kistamässan och Logistics & Automation den 3 – 4 februari 2021, på Malmömässan.

Easyfairs skriver också i pressmeddelandet att brittiska Easyfairs UK kommer att fortsätta arrangera mässan Packaging Innovations, som fokuserar på förpackningsdesign och förpackningsmaterial.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!