Förpackningsmässan Empack startar tävling som ska hitta och belöna framtiden talanger inom förpackningar. (Bild Easyfairs)

Empack startar ny tävling som ska hitta ”framtidens talanger”

23 mars, 2020ANNONS

Förpackningsmässan Empack initierar en ny branschtävling, som riktar sig till unga talanger, som är under 30 år och verksamma inom förpackningsbranschen. Tävlingen som fått namnet ”Talents 4 Future” riktar sig speciellt till de som driver utveckling av hållbara förpackningar, material och nya tekniker.

”Vår målsättning är att bidra till förpackningsbranschens utveckling”, säger Emelie Törn. (Bild Easyfairs)

”Som oberoende branschaktör är vår målsättning att alltid bidra till branschens utveckling. Genom att skapa en tävling, som lyfter unga talanger inom förpackning, tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning”, säger Emelie Törn, projektledare, Empack.

Tävlingen riktar sig till alla som på något sätt tillhör värdecykeln inom förpackningar: förpackningsproducenter, konverterare, återvinnare och varumärkesägare. Både enskilda personer och team kan ansöka till tävlingen genom att skriva en egen nominering eller genom att nomineras av någon annan. Tävlingen har hållbar utveckling som övergripande tema.

”Att hållbarhet ligger som ett övergripande tema för tävlingen känns som en självklarhet, det pågår en stor utveckling i branschen, hållbarhet är framtiden för förpackningsbranschen”, säger Emelie Törn.

En välmeriterad jury bestående av sju personer med mångårig erfarenhet från förpackningsbranschen, ska utse vinnarna. Här är jurymedlemmarna:
Zsófia Réger, förpackningsutvecklare Martin & Servera
Maria Svantemark, Entrepreneur at Antler & Sustainability consultant at SCAB
Mikael Gällstedt, Business Development Manager, Stora Enso
Sofia Erixson, Packaging Manager ICA Sverige
Elias Koinberg, Förpackningsutvecklare Rusta
Karin Nyberg, Head of Sustainability Cartina
Sara Larsson, Lärare/ansvarig grafisk design Brobygrafiska

Mässarrangören Easyfairs planerar att arrangera årets Empack 30 september – 1 oktober på Kistamässan i Stockholm.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!