Populära ”Godisägget” Kinder Joy får nu en liten återvinningsbar sked av styvt papper istället för den tidigare plastskeden. Bytet av sked uppges spara 1.500 ton plast om året. (Bild Ferrero)

En papperssked i Kinder-ägget sparar 1.500 ton plast om året!

15 maj, 2020

Populära ”godisägget” Kinder Joy ska nu förses med en återvinningsbar liten papperssked, som uppges spara 1.500 ton plast om året!

Kinder Joy, som är en variant på det ursprungliga Kinder-ägget (Kinder Surprise), består av två halvor, där den ena halvan innehåller fyllda våffelkulor i en chokladkräm och den andra halvan är en ”klassisk” Kinder-överraskning.

För att underlätta inmundigandet av chokladkrämen, har tillverkaren, italienska konfektföretaget Ferrero, tidigare haft en liten plastsked integrerad i det plastlock, som täcker den ”ätbara” halvan av Kinder Joy-ägget. Den plastskeden byts nu ut mot en nyutvecklad och återvinningsbar sked, tillverkad av högkvalitativt styvt papper.

Den nya skeden fästs till plastlocket med hjälp av ultraljudsförsegling och utan behov av lim eller andra tillsatser.

Förutom den årliga besparingen på 1.500 ton plast, som uppnås när den lilla plastskeden ersätts med en papperssked, reduceras hela förpackningens koldioxidavtryck med 45 procent. Det skriver Ferrero i en pressrelease.

Den nya förpackningsvarianten av Kinder Joy ingår i Ferreros åtagande att till år 2025 ha gjort alla sina förpackningar hundra procent återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!