BEWiSynbra Group utökar sin återvinningsverksamhet inom EPS genom att starta ett danskt återvinningsbolag. (Bild BEWi)

EPS-producenten BEWiSynbra startar återvinning i Danmark

12 juni, 2020ANNONS

Cellplastproducenten BEWiSynbra Group meddelar att man träffat en överenskommelse att förvärva delar av det danska återvinningsföretaget EPS-Recycle i Thisted och etablera ett eget återvinningsbolag med namnet BEWiSynbra Circular Denmark A/S.

”Jag är mycket nöjd med att vi har bildat BEWiSynbra Circular Denmark A/S som bekräftar vårt åtagande att leda EPS-branschens förändring mot en cirkulär ekonomi. Detta förvärv passar mycket bra till våra strategiska prioriteringar”, säger Jonas Siljeskär, VD för BEWiSynbra Group.

BEWiSynbra Group har som mål att återvinna 60.000 ton EPS årligen. Sedan affärsområdet och dotterbolaget BEWiSynbra Circular lanserades i oktober 2018 har gruppen förvärvat tre återvinningsföretag, etablerat ett återvinningsföretag i Portugal och introducerat flera återvinningsinitiativ. Med förvärvet av tillgångar som härrör från EPS Recycling kommer man nu att utvidga och stärka sin verksamhet för insamling och återvinning av EPS i Danmark.

Verksamheten i det nya återvinningsbolaget kommer att ledas av Karl Erik Olesen, som också är VD på BEWiSynbra Denmark A/S.

”Jag är mycket glad över detta förvärv, som gör det möjligt för oss att vidareutveckla våra återvinningsaktiviteter. Verksamheten löser ett avfallsproblem genom att omvandla cellskum till plastgranulat som kan användas i nya plast- och EPS-produkter och därmed bidra till att skapa en effektiv resursslinga”, säger Karl Erik Olesen.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!