För sin produktion av kartongförpackningar har Eson Pac investerat i en sjufärgers Rapida 106 X tryckpress från Koenig & Bauer. (Bild Koenig & Bauer)

Eson Pac fortsätter investera med ny tryckpress för kartong

10 maj, 2021ANNONS

Under de senaste 18 månaderna har Veddige-baserade förpackningskonverteraren Eson Pac investerat mycket i sin etikett- och leaflet-tillverkning. Den positiva utvecklingen fortsätter nu med en investering i en ny Rapida 106 X tryckpress från Koenig & Bauer för produktion av kartongförpackningar.

”Genom att installera denna sjufärgs tryckpress i vår fabrik i Veddige, ökar vi vår flexibilitet och tryckkapacitet”, säger Pierre Åkesson, COO på Eson Pac.

”Vi fortsätter vårt fokus på att tillhandahålla dedikerade lösningar för läkemedelsindustrin”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Eson Pac skriver i ett pressmeddelande att man sedan några år tillbaka har flera Koenig & Bauer-pressar igång i Veddige. Den nya pressen, som ersätter en tryckpress i ett annat varumärke, med samma plattform och inställning som de andra, skapar stora fördelar och synergier.

”Rapida 106 X är toppmodern och ´lämplig för framtiden´ med utökade tekniska lösningar för högsta produktivitet. Detta är perfekt för oss och våra kunder och ett naturligt steg för Eson Pac, när vi fortsätter vårt dedikerade fokus för att tillhandahålla lösningar för läkemedelsindustrin. Genom att investera i ny teknik minskar vi dessutom vårt koldioxidavtryck genom att sänka energiförbrukningen, vilket är mycket viktigt ur en hållbarhetssynpunkt”, säger Pierre Åkesson.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!