Falsmaskin TH56 från Heidelberg utgör hjärtat i de två nya produktionslinjerna för bipacksedlar. (Bild Heidelberg)

Eson Pac investerar nu i digitala och automatiska falsmaskiner

19 juni, 2019

Vid sin produktionsenhet i Köpenhamn investerar svenska förpackningskonverteraren Eson Pac i två produktionslinjer för falsning av bipacksedlar. Investeringen görs för att möta efterfrågan och de allt tuffare kraven inom bipacksedlar till läkemedelsförpackningar.

Bipacksedlar har på senare år gått mot större storlekar, mindre batcher och mer komplicerade falsningar till följd av ökade lagstiftningskrav inom läkemedelsbranschen. Eson Pac, som har specialiserat sig inom läkemedelsförpackningar, ser att denna utveckling inte på något sätt kommer att avta.

”Vi investerar i produktionslinjer för falsning av bipacksedlar”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Av ett pressmeddelande framgår att Eson Pac har satsat betydligt på senare år för att öka både tryckkapaciteten och efterbehandlingen. Nu bygger de vidare genom att förstärka med två digitala falslinjer till produktionen i Köpenhamn.

”Utöver de investeringar vi redan har gjort för att öka vår kapacitet av bipackssedlar, så installerar vi nu två nya kompletta produktionslinjer för falsning, där maskinparkens hjärta består av två falsmaskiner TH56 / 8-6 från Heidelberg. Dessa linjer kommer att komma i produktion i slutet av juni”, säger Pierre Åkesson, operativ chef på Eson Pac.

Satsningen på de automatiserade och digitaliserade falsmaskinerna ger Eson Pac en fördel, när det kommer till ökad flexibilitet och kapacitet. En annan sak som förbättras är setup-tiderna, jämfört med äldre maskiner på marknaden. De digitala falsmaskinerna är också idealiska för att hantera mindre batcher.

Text Claes Nordström, Pack Sweden

Relaterade artiklar