Glada Eson Pac-medarbetare (bakom maskerna..!) vid den nya etikettpressen EFA 430 från MPS Systems. (Bild Eson Pac)

Eson Pac satsar inom farma och installerar ny press i Åstorp

10 februari, 2021ANNONS

Vid sin produktionsenhet i skånska Åstorp satsar förpackningsleverantören Eson Pac AB på etiketter för läkemedelsindustrin. Senaste investeringen är en åtta-färgers flexopress från nederländska tryckpressleverantören MPS Systems.

2019 beslutade Eson Pac, som har sitt huvudkontor i halländska Veddige, att investera och etablera en produktionsenhet i Åstorp med 100 procent fokus på läkemedelsetiketter. Produktionen inleddes under 2020 och efter en framgångsrik start och ökande krav görs nu ytterligare investeringar för att öka produktions- och leveranskapaciteten.

”Vår nya etikettpress har alla de senaste tekniska innovationerna”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

I januari i år har Eson Pac sålunda investerat i och installerat ytterligare kapacitet inom etikettryck i form av en EFA 430 åtta-färgers flexotryckpress från MPS Systems och i mars i år kommer bolaget att installera ytterligare kapacitet inom efterbehandlingsområdet.

”Vår nya produktionslinje är av högsta kvalitet med alla de senaste tekniska innovationerna. Det är en helautomatisk flexopress, speciellt utformad för etikettproduktion på olika substrat. Maskinen är ´framtidsanpassad´ med utökade tekniska lösningar för högsta produktivitet. Detta är ett naturligt steg för vårt uttalade fokus på lösningar för läkemedelsindustrin” säger Pierre Åkesson, operativ chef på Eson Pac AB.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!