Eson Pac investerar i en HP Indigo 30000 digital offsetpress för tryck på kartong.

Eson Pac utvecklar ”on demand” med en HP Indigo digitalpress

14 juni, 2018

Förpackningsföretaget Eson Pac, med huvudkontor i halländska Veddige, fokuserar alltmer på produktion av läkemedelsförpackningar och som ett led i den strategin har man nu valt att investera i en HP Indigo 30000 digital offsetpress för tryck på kartong i B2-format.

Med den nyinköpta digitalpressen, som kommer att installeras efter sommaren, uppnår Eson Pac flera effektivitetsvinster genom att automatisera och digitalisera produktionsprocessen.

”Vi gjorde investeringen för att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt ´on demand´-koncept”, säger Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac.

Den nya tryckpressen, som levereras av den nordiska HP-representanten Visutech, är utrustad med sju färgverk och ger möjligheter för en färgrymd utöver det vanliga. Färgverken kommer Eson Pac att använda för att trycka med HP IndiChrome Plus, vilket innebär CMYK-färger plus orange, violett och grönt. Med HP Indigo 30000 finns dessutom möjlighet att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

”HP Indigo är den enda leverantör, som erbjuder digitala sjufärgspressar med en Pantone-licensierad lösning för simulering av PMS-färger direkt i pressen. Med HP IndiChrome är det enkelt att uppfylla de flesta varumärkens behov av PMS-färger”, berättar Johan Gustafsson från Visutech.

Med HP Indigos flytande ElectroInk-teknik erhålls en digital offsetprocess i minst samma höga kvalitet som konventionellt offsettryck, så att de båda teknikerna kan användas växelvis utan någon upplevd skillnad. HP Indigo 30000 trycker dessutom i format som är helt kompatibelt med konventionell offset och efterbehandling.

”Vi har sedan många år digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar och vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft inom kartongförpackningar till läkemedelsindustrin”, säger Niklas Bengtsson.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!