Interiör från Nile AB:s nya lokaler i Ängelholm. Till vänster Niles VD Peter Nilsson och till höger Björn Larsson, VD för Brännborn Fastigheter. (Bild Brännborn Fastigheter)

Etikettföretaget Nile AB flyttar in i nya skräddarsydda lokaler

14 december, 2020

Etikettföretaget Nile AB, före detta Herpatech, är sedan 2015 etablerat i Ängelholm. Det snabbväxande bolaget flyttar nu in i en ny skräddarsydd, hypermodern anläggning i östra Ängelholm.

De nya lokalerna är utvecklade i nära samarbete med fastighetsägaren Brännborn Fastigheter och anpassade för Niles speciella etikettproduktion, som bland annat omfattar smarta självhäftande etiketter för en rad olika branscher. En av branscherna är diagnostik och hälsovård, där de smarta etiketterna kan användas för att övervaka och kommunicera till exempel puls, blodtryck, syreupptagning och blodsockerhalt.

”Etiketterna innehåller i många fall printade sensorer som kan kommunicera och leverera data om olika tillstånd på den yta de är fästa på”, säger Peter Nilsson, grundare och VD för Nile.

Utveckling och tillverkning av de smarta etiketterna kräver en klinisk, sluten miljö. Utveckling och bygge av den nya anläggningen har därför tagit sin lilla tid.

”Vi är grundliga i allt vi gör. Det här har varit en stor utmaning, men tillsammans med Brännborn Fastigheter och deras byggpartner Treano Bygg är vi nu i mål”, säger Peter Nilsson.

I samband med inflyttningen tar en två år lång resa slut och en ny resa börjar.

”Nile och Brännborn Fastigheter fortsätter sin långsiktiga resa”, säger Björn Larsson, VD för fastighetsägaren Brännborn Fastigheter.

”Vi är i ständig utveckling och ser inga begränsningar för vår verksamhet. Det känns gott att kunna expandera och skapa sysselsättning i Ängelholm”, avslutar Peter Nilsson.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!