Invigningsbandet klipps av fr. v.: Jeroen Diderich och Kamran Kian från Avery Dennison samt Etienne Schneider, vice premiärminister och ekonomimintser i Luxembourg. (Bild Avery Dennison)

Etikettjätten Avery Dennison invigde ny fabrik i Luxembourg

10 oktober, 2019

Globala etikettjätten Avery Dennison har invigt en ny produktionsanläggning i Luxembourg. Fabriken ligger i anslutning till koncernens europeiska huvudkontor i Rodange och investeringskostnaderna uppgår till 65 miljoner US-dollar (ca 650 miljoner kronor).

Avery Dennison skriver i ett pressmeddelande att investeringen är en av koncernens globalt största satsningar på senare år.

”Den här investeringen skapar flera fördelar för Avery Dennison i Europa. Den ger oss ett mer flexibelt och smidigt produktionsnätverk, ökar vår förmåga att möta produktionstoppar och svängningar i kundernas efterfrågan”, säger Tim Presto, vice president of supply chain & operations Europe.

I den nya fabriken finns bland annat en multifunktionell beläggningslinje utrustad med senaste teknik och med tillhörande slitsningskapacitet. Fabriken har också en ny förpackningslinje och ett automatiserat lager.

Med den nya fabriken har Avery Dennison ökat sitt totala utrymme i Rodange med 12.000 kvadratmeter. Företaget skriver att den nya anläggningen är utformad för att ge maximala hållbarhetsfördelar vad avser avfallshantering, energiförbrukning och effektiv vattenanvändning. Genom att fabriken ligger närmare flera av bolagets stora kunder i Europa, räknar Avery Dennison med att kortare leveransavstånd ska ge en årlig utsläppsminskning på 700 ton koldioxid.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!