”Genom att gå upp i MCC får våra verksamheter i Europa och Sydostasien möjlighet till ytterligare tillväxt”, säger Ole Rugland, ordförande i Skanem Group. (Bild privat)

Etikettkoncernen Skanem såld till Multi-Color Corporation

1 oktober, 2021ANNONS

Merparten av skandinaviska etikettkoncernen Skanem har sålts till USA-baserade Multi-Color Corporation (MCC), som är ett av världens största etikettföretag.
Affären rör Skanems europeiska verksamheter i Norge,Sverige,Danmark, Polen och Storbritannien samt verksamheten i Thailand.

Transaktionen förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2021. Inga finansiella villkor har offentliggjorts.

”Vi är glada att Skanem valt MCC för att stödja framtida framgångar”, säger Nigel Vinecombe, VD MCC. (Bild MCC)

”Skanem Europe ger MCC bredare tillgång till kunder inom hem och personlig vård, regional mat och dryck och andra specialmarknader, samt ett erfaret team som kan bygga vidare på befintliga och nya tillväxtmöjligheter . Skanem Thailand kompletterar MCC Thailand på denna stora och växande sydostasiatiska marknad”, säger MCC:s VD Nigel Vinecombe i en kommentar.

Skanem-gruppen under ledning av Ole Rugland har under de senaste 20 åren byggt upp en lönsam och konkurrenskraftig etikettverksamhet i Europa, Indien, Afrika och Sydostasien.

”Vi har nu nått ett stadium där vår verksamhet i Europa och Sydostasien, genom att gå med i en global aktör som MCC, kommer att ge möjlighet till ytterligare tillväxt. I dessa regioner är MCC och Skanem mycket kompletterande och vi tror att detta kommer att skapa nya möjligheter för de anställda och tillföra mervärde för våra kunder”, säger Ole Rugland, som trädde tillbaka som VD för ett par år sedan och numera fungerar som arbetande styrelseordförande i koncernen.

”Vi har länge känt till och erkänt de framgångar som Ole Rugland och hans team haft med att bygga en imponerande portfölj av kunder och verksamheter och vi är glada att MCC har valts för att stödja framtida framgångar”, säger Nigel Vinecombe.

Skanems verksamheter i Indien och Kenya berörs inte av affären, utan dessa blir kvar i Skanem-gruppen och ska bilda en plattform för tillväxt i Indien och Afrika. Skanem Group skriver att man även kommer att expandera inom förpackningsverksamheten och på andra områden i Europa och fortsätta att kombinera fördelarna med att vara en internationell koncern med stark lokal närvaro i Europa, Afrika och Indien.

”Skanem -gruppen kommer att fortsätta att investera i Indien och Afrika, där vi ser spännande möjligheter för ytterligare tillväxt och expansion”, säger Ole Rugland.

Multi-Color Corporation, som har sitt säte i Cincinnati, Ohio, grundades redan 1916 och är i dag ledande inom globala etikettlösningar för ett antal av världens mest framstående varumärken. MCC betjänar nationella och internationella varumärkesägare i Nord-, Central- och Sydamerika, Europa, Afrika, Kina, Sydostasien, Australien och Nya Zeeland Koncernen sysselsätter över 9.000 medarbetare i mer än 70 etikettproducerande verksamheter.

Även Skanem har rötter långt tillbaka i tiden. Bolaget, som har huvudsäte i norska Stavanger, grundades redan år 1905. Skanem-gruppen är en ledande leverantör av självhäftande etiketter till internationella och regionala kunder på marknaderna för livsmedel, personlig vård, hemsjukvård, fordon och andra.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!