Svenska etikettleverantören Nordvalls i skånska Sjöbo etablerar sin första produktionsenhet utanför Sverige genom köpet av brittiska Watermill Press utanför Manchester. Bilden är en interiör från Nordvalls etiketryckeri i Sjöbo. (Bild Nordvalls)

Etikettleverantören Nordvalls köper tryckeri i Storbritannien

11 mars, 2020

Sjöbobaserade Nordvalls, som är ett av Sveriges största etikettryckerier, förvärvar engelska Watermill Press Ltd, beläget i Bradford, strax utanför Manchester i Storbritannien. Köpet innebär Nordvalls första etablering av en produktionsenhet utanför Sverige.

Nordvalls skriver i ett pressmeddelande att med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning och personalstyrka och adderar en välskött verksamhet med stor kunskap om etiketter för identifikation.

”Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Watermill Press producerar etiketter för identifikation med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp. Tryckeriet startades 1994 och har fram till idag drivits av sina tre grundare. Genom förvärvet blir Watermill Press med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor också en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group, där Nordvalls ingår.

”Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Dale Deacon fortsätter som VD i Watermill Press. (Bild LinkedIn)

Förvärvet av Watermill Press ger Nordvalls en närvaro på den brittiska marknaden för självhäftande etiketter och identifikationslösningar. Med köpet hoppas man också befästa kompetensen inom identifikation i olika produktionsprocesser.

Den engelska verksamheten kommer att fortsätta att drivas i oförändrad regi med Dale Deacon som verkställande direktör.

Inga uppgifter om förvärvets ekonomiska villkor, etc. har offentliggjorts.

————————————-
Nordvalls grundades 1907 i skånska Sjöbo, där huvudkontoret fortfarande ligger. 2012 förvärvade
tryckeriet sin andra produktionsenhet i Kungälv, utanför Göteborg. Sedan 2017 ingår Nordvalls i Possehl Group, en företagskoncern med säte i tyska Lübeck.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!