”Det känns helt rätt att värma upp fastigheten med förnyelsebar energi”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Etikettleverantören Nordvalls satsar på energi från solceller

5 februari, 2021ANNONS

Lokalerna vid ledande etikettillverkare Nordvalls värms nu upp med hjälp av förnyelsebar energi. Om tre veckor tas en solcellsdriven geoanläggning i drift vid företagets huvudkontor i skånska Sjöbo. Företaget ser satsningen som ett steg mot ett ännu mer hållbart erbjudande till kunder.

Under hösten 2020 har lokalbefolkningen i Sjöbo kunnat notera hur det grävts och borrats vid etikettryckeriet Nordvalls fastighet. Om några veckor nås kulmen på det halvårslånga arbetet då solcellspanelerna som just nu monteras på tryckeriets tak tas i drift. Redan nu värms de ca 8.000 kvadratmeter stora lokalerna upp av bergvärme från den nya anläggningen.

Geoanläggningen med energi från bergvärme är ett samarbete mellan Nordvalls och elbolaget E.On, där den senare står för drift och underhåll av anläggningen. Elen, som genereras av solcellerna, driver den lokalt installerade bergvärmepumpen, och den el som inte behövs för att driva pumpen används i fastigheten.

”Det känns helt rätt att värma upp fastigheten med förnyelsebar energi och det är positivt att vi nu kan erbjuda våra kunder en ännu mer hållbar produktion”, säger Patrik Jenemark, Nordvalls VD.

—————————————–
Nordvalls, som sedan år 2017 ingår i tyska företagskoncernen Possehl Group, grundades redan 1907 och har huvudkontor och produktion i Sjöbo samt en produktionsanläggning i Kungälv. Sedan mars 2020 utgör även Watermill Press Ltd. i Bradford, England, en del av bolaget.
Nordvalls har fokus på produktion av självhäftande etiketter till livsmedelsföretag, dryckesproducenter och läkemedelstillverkare.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!