”Det är glädjande att kunna välkomna Jigraf till oss”, säger Rikard Ahlin, VD för Ettiketto. (Bild Ettiketto)

Ettiketto stärker positionen – köper Jigraf AB i Landskrona

2 november, 2021ANNONS

Malmö-baserade etikettföretaget Ettiketto stärker sin marknadsposition i Sverige genom köp av Jigraf AB i Landskrona. Ettikettos ägare Volati meddelar att man tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Jigraf och att det blir Ettikettos fjärde tilläggsförvärv på kort tid.

Sedan 2020 har Ettiketto förvärvat Beneli AB i Helsingborg, Märkas AB i Åstorp samt StrongPoints etikettverksamhet i Sverige och Norge.

”Ettiketto har en marknadsledande position i Norden och har ökat sin årliga omsättning från cirka 250 miljoner kronor i juni 2020 till cirka 800 miljoner kronor i september 2021 till följd av de genomförda förvärven, inklusive Jigraf. Ettikettos målsättning är att bli en ledande aktör i norra Europa”, skriver Volati i ett pressmeddelande.

Jigraf AB levererar självhäftande etiketter till både konsumentvaror och industriprodukter. Bolaget jobbar med flexo- och digitaltryck, och använder modern teknik. Jigraf, som har 14 anställda, omsatte 29 miljoner kronor under år 2020.

”Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv”, säger Nicklas Margård, Volati. (Bild Volati)

”Ettiketto är ett bra exempel på våra bolags bevisade förmåga att genomföra förvärv. Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv och till följd av att vi är en trygg och stabil köpare. Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Jigraf. Förvärvet stärker vårt erbjudande och är i linje med Ettikettos tillväxtstrategi”, säger Nicklas Margård, chef för affärsområdet Industri inom Volati.

”Det är mycket glädjande att kunna välkomna Jigraf till Ettiketto. Det är ett välskött bolag med en bred produktportfölj samt långa och goda kundrelationer. Förvärvet stärker vår produktionskapacitet samt vår marknadsposition i Sverige ytterligare. Samtidigt finns det tydliga synergier, precis som vid våra tidigare förvärv. Vi är övertygade om att vår långsiktighet och förmåga att ta hand om bolagen vi förvärvar kommer att bidra positivt till Jigrafs fortsatta utveckling”, säger Rikard Ahlin, VD för Ettiketto.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!