Exempel på sjukvårdsförpackningar tillverkade av Bemis.

EU-godkännande med förbehåll till storaffären Amcor-Bemis

14 februari, 2019

Den i höstas aviserade storaffären mellan australiensiska Amcor och USA-företaget Bemis (Läs HÄR) kommer allt närmare ett förverkligande. Affären måste godkännas av berörda tillsynsmyndigheter i Europa, USA och Brasilien och den 11 februari kom ett klartecken till affären från EU-kommissionen. EU:s godkännande är dock villkorat av att Bemis säljer av tre europeiska enheter för tillverkning av förpackningar inom läkemedel och hälsovård.

De tre enheterna ligger i Storbritannien och Irland och de har en sammanlagd omsättning på cirka 170 miljoner US-dollar om året (ca 1,6 miljarder kronor).

Amcor skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida att processen kring mångmiljardaffären med Bemis är fortfarande beroende av myndighetsgodkännande i USA och Brasilien. Företagen är för närvarande inbegripna i avancerade diskussioner och överläggningar med tillsynsmyndigheterna i dessa länder och enligt Amcor är det möjligt att även godkännanden från USA och Brasilien kommer att innehålla vissa förbehåll och villkor.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!