Med förvärvet av ungerska Pharma Print får Faller Packaging en specialist på produktion av bipackseldar till läkemedelsförpackningar. (Genrebild)

Faller Packaging växer med köp av specialist på bipacksedlar

12 december, 2019

Tyska Faller Packaging, specialist på läkemedelsförpackningar har tagit över ungerska företaget Pharma Print Kft, med säte i Debrecen. Pharma Print producerar sedan många år bipacksedlar till förpackningar inom läkemedelsbranschen och vårdsektorn.

Faller Packaging, som nyligen bytt namn från August Faller, skriver i ett pressmeddelande att med övertagandet av det ungerska biolaget fortsätter Faller Packaging att utöka sitt omfattande nätverk av produktionsplatser runt om i Europa.

Personal från Faller Packaging och Pharma Print firar affären. Från vänster: Michael Faller, Faller Packaging, János Karancsi, Lila Karancsi och Erika Karancsi, Pharma Print, Marcus Szukalski och Tilmann Wild, Faller Packaging. (Bild Faller Packaging)

Pharma Print har 70 medarbetare och förser den östeuropeiska och internationella marknaden med bipacksedlar till läkemedelsprodukter.

”Vår ledningsgrupp tittade under flera månader närmare på Pharma Print och vi blev imponerade av kvaliteten, de lovande utvecklingsmöjligheterna och de stora likheterna i företagskultur. Därför är vi glada över att hälsa nyförvärvet välkommen till Faller Packaging”, berättar Faller Packagings VD Michael Faller.

I och med övertaget omfattar Faller Packagings europeiska nätverk nu åtta produktionsanläggningar, vilka täcker hela värdekedjan för tillverkning av läkemedelsförpackningar.

”Pharma Print spetsar vår kompetens och kapacitet vad gäller bipacksedlar och bidrar till att vi snart kan hjälpa våra kunder ännu snabbare, tillförlitligare och mer heltäckande”, avslutar Michael Faller.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!