Det vackert belägna bruket Fiskeby har tillverkat papper och kartong sedan 1637..!

Familjen Coors stoppar försäljning av Fiskeby

14 april, 2015ANNONS

Det var i december i fjol, som Norrköpings-baserade kartongtillverkaren Fiskeby Boards amerikanska ägare familjen Coors meddelade att det anrika bruket skulle säljas. Men nu skriver flera branschtidningar att ägarfamiljen beslutat avbryta försäljningsprocessen på grund av att ”inga godtagbara anbud” har kommit.

Fiskeby Board har varit i den framgångsrika amerikanska finansfamiljen Coors ägo sedan 2007, då man köpte loss bruket från Graphic Packaging International Inc och bildade bolaget Fiskeby Holding LLC. Familjen Coors har investerat närmare en miljard kronor i bruket i Norrköping, bland annat en ny energianläggning och en ny förpackningslinje.

Något skäl till varför man i december lade ut Fiskeby Board till försäljning, gavs aldrig av familjen Coors, men bruksledningen i Norrköping oroades inte speciellt av detta.

”Vi är inte oroliga inför framtiden. Vi står väl rustade”, sade administrative chefen på Fiskeby Board, Michael Nilsson, till SVT Östnytt i december.

Men  nu meddelar alltså huvudägaren familjen Coors att försäljningsprocessen är avbruten. ”Inga godtagbara anbud” har lämnats och familjekonstellationen kring huvudmannen Jeffrey Coors tänker alltså förbli ägare, åtminstone tills vidare.

Fiskeby Board tillverkar framförallt returfiberbaserad kartong, speciellt till livsmedelsförpackningar. Årsproduktionen är cirka 170.000 ton och bruket har omkring fem procent av den europeiska marknaden.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!