Den specialutvecklade konservburken från Crown Food Europe är försluten med en aluminiumfolie och kan återförslutas med det ledade locket och dess ”spännkrok” i metalltråd. (Bild Crown Food Europe)

Färdiglagad gourmetmat i förslutbara konservburkar

8 oktober, 2020ANNONS

Metallförpackningsföretaget Crown Food Europe och franska färdigmatsproducenten William Saurin har tillsammans med franska stjärnkocken Olivier Bellin utvecklat ett nytt förpackningskoncept för färdiglagad gourmetmat, där produkterna förpackas i specialutvecklade och återförslutbara konservburkar av metall.

Med det nya förpackningskonceptet vill Crown och deras partners undersöka möjligheterna för att lansera metallförpackningar som alternativ på den franska marknaden för färdiglagad mat inom premiumsegmentet.

Den nyutvecklade konservburken är hermetiskt försluten med en avdragbar aluminiumfolie, som ger produkterna lång hållbarhet. Burken rymmer 400 gram och är återförslutbar med ett ledat lock, som låses med en ”spännkrok” av metalltråd.

Den franske stjärnkocken Olivier Bellin hade tillagat två speciella rätter inför demonstrationen av den nya förpackningslösningen för färdiglagad gourmetmat. (Bild L’Auberge des Glazicks)

”Konceptet visar de överlägsna egenskaperna hos konserverad mat. Genom att kombinera de bästa ingredienserna och recepten med konservförpackningen får konsumenterna tillgång till goda och näringsmässigt balanserade måltider. Burkarna har skräddarsytts för de här nya gourmetprodukterna och levererar bekvämlighet, säkerhet och återvinningsbarhet”, säger Laetitia Durafour, marknadschef för Crown Food Europe.

Det nya förpackningskonceptet visades nyligen för inbjudna gäster och journalister. Vid demonstrationen deltog representanter från såväl Crown Food Europe som färdigmatsföretaget William Saurin samt stjärnkocken Olivier Bellin från den tvåstjärnigt Michelin-försedda restaurangen L’Auberge des Glazicks i Bretagne.

Inför visningen hade Olivier Bellin skapat en meny bestående av två recept – dels en kycklinggryta ”Duck Pot au Feu”, dels en vegetarisk rätt med bovete quinoa, glaserade morötter, ingefära och timjansmör. Vid demonstationen deltog också en näringsexpert, som informerade om hur konserver har potential att ge den förpackade maten hälsofördelar, som är i nivå med färska livsmedel

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!